Планинска застраховка

Планинската застраховка е отлична възможност да си осигурите спокойствие, докато практикувате Вашето хоби в планината.

Въведете данни

Защо да купите застраховка от нас?

Планинска застраховка - кога е необходима?

Ако сте почитатели на зимните спортове, адреналинови преживявания, или обичате лежерни разходки и излети в планината, Планинската застраховка е правилното решение за Вас. Тя е отлична възможност да си осигурите спокойствие, докато практикувате Вашето хоби в планината.


Трябва да имате предвид, че ако нямате направена застраховка, разходите по издирвателни и спасителни акции, проведени от Планинската спасителна служба се поемат от пострадалото лице. При по сериозни инциденти, в които е необходимо включването на хеликоптер в спасителната операция, разходите могат да бъдат значителни. Това превръща Планинската застраховка в разумен и необходим избор за всеки, който планира да прекара време в планината.

Минималният срок за сключване на застраховката е 1 ден, а максималният - 1 година. Планинската застраховка може да бъде индивидуална (за една физическо лице), семейна или групова.


Какви рискове покрива Планинската застраховка?

Планинската застраховка е предназначена да покрие следните рискове:

  • Медицински разходи вследствие на настъпила злополука или акутно заболяване
  • Разходи по спасителни и издирвателни операции, включително издирване с хеликоптер от Планинската спасителна служба
  • Разходи за евакуация
  • Разходи за репатриране на пострадалия
  • Трайна или временна загуба на трудоспособност
  • Смърт при злополука

Какво НЕ покрива застраховката?

Застраховката НЕ покрива:

  • Не се застраховат лица, навършили 70-годишна възраст
  • Застрахователни събития случили се извън срока на застраховката или извън териториалната ѝ валидност (в планинските райони на Република България)
  • Злополуки, случили се при осъществяването на екстремни спортове, освен ако към застраховката не е включена такава допълнителна клауза
  • Злополуки, случили се в следствие на употреба на алкохол, забранени субстанции, умишлено излагане на опасност, опит за самоубийство и др.
Необходими документи

За сключването на Планинска застраховка ще ви бъде необходим валиден документ за самоличност. За удобство на клиента, застраховката може да бъде сключена онлайн.

Плащане и получаване на полицата

Плащането се осъществява еднократно при сключване на застраховката. То може да бъде направено с дебитна или кредитна карта, а също и по банков път. При сключване на онлайн застраховка, ще получите полицата на посочен от Вас имейл адрес.

Формиране на цената

Застрахователната премия зависи от избраните покрития, а също и срокът, за който се сключва. Преференциални цени при сключване на семейни или групови застраховки.

Не сте сигурни каква застраховка да изберете? Консултантите на Limar ще Ви помогнат да вземете правилното решение за Вашите нужди!

Необходимо е незабавно да се свържете със застрахователната компания, за да я уведомите за настъпилото застрахователно събитие. При нужда от неотложна медицинска помощ, обадете се на телефон 112. Изисквайте и пазете всички документи за направени разходи.