Когато подаръкът е инвестиция

23/02/2022г. | Финанси
Когато подаръкът е инвестиция

Една от най-трудните задачи, пред която сме изправени поне няколко пъти в годината, е изборът на подходящи подаръци за нашите близки. Трудностите произтичат от това, че държите да ги зарадвате с подаръци, които са изненадващи, но също така искате да сте сигурни, че ще ги харесат. Жестът е важен, но никой не иска подарък му да остане неизползван и забравен в някой шкаф. 

Ако и вие често се колебаете какво да подарите за различни специални поводи, Лимар24 ви предлага едно чудесно решение - инвестиционни златни монети или кюлчета. Какви са техните предимства като подарък, за кои поводи са най-подходящи, а също и как да ги подберете, ще ви разкажем по-подробно в следващите редове.

Защо да изберете златни кюлчета или монети за подарък?

Ако досега не сте подарявали златно кюлче или монета, вероятно се чудите дали те са добър подарък. Без да се замисляме, ще отговорим категорично “да”. Разбра се, този кратък отговор ще подкрепим с няколко убедителни причини. 

На първо място, това е един изключително ценен подарък, който показва внимание към човека, когото искате да зарадвате. Такива подаръци не се подаряват толкова често, което ги прави оригинална и освен това остават чудесен спомен, който ще напомня за вас в продължение на години.

Освен че ще накарате човека да се почувства много специален, златните кюлчета или монети имат висока стойност, която ще запазят във времето. С други думи, това е подарък, който доказано съхранява стойност във времето и няма да е от онези вещи, които скоро биват забравени. Не просто подарък, а инвестиция. 

Не на последно място, трябва да споделим че златно кюлче или монета е наистина универсален подарък. Може да го подарите на всеки ваш близък, независимо от възрастта, пола и повода. 

За какви поводи е подходящо да изберете златни монети или кюлчета?

И като споменахме повод, ето няколко идеи на какви специални събития може да поднесете този толкова ценен и оригинален подарък.

Раждането на дете и кръщенето са едни от най-важните поводи в живота на всяко семейство. Ако ваши близки са се сдобили наскоро с наследник, това е един прекрасен и много стойностен подарък, който може да поднесете на детето. Освен това, инвестиционните монети и кюлчета запазят и дори увеличават стойността си с времето, което е едно солидно предимство. 

Златото е чудесен подарък и за поводи като балове или дипломиране. Без съмнение още един важен етап от живота на всеки млад човек, който заслужава да бъде опразнуван подобаващо.. Освен това, златните моменти и кюлчета могат да стимулират интереса на младите хора към придобиване на по-добра финансова култура и инвестиции. 

Рождените дни и юбилеите на вашите близки също са специални събития, на които може да поднесете такъв подарък. Сигурни сме, че ще ги зарадвате искрено и те ще оценяват високо изненадата ви. 

Не на последно място, златните кюлчета и монети са изключително подходящи за сватбен подарък. Така ще си спестите колебанията какво е подходящо да изберете за младоженците, едновременно с това обаче, ще се отличите с ценен подарък, който не е просто клип с пари. 

Как да изберете златни монети и кюлчета за подарък?

Какво сами може да прецените, те са толкова универсални за подарък, независимо от повода. Ако сте решили да зарадвате близък човек със златно кюлче или монета, ето няколко полезни съвета, които е добре да имате предвид.

Един от най-важните избори, който ще трябва да направите е дали да вземете златно кюлче, или да заложите на златна монета. Факторите, от които това зависи са няколко. На първо място, какъв бюджет сте предвидили за този подарък. Обикновено кюлчетата има по-висока цена, но значение имат каратите, както и грамажа. Още нещо важно е, че традиционно монетите са по-ликвидни т.е. бързо биха могли да бъдат заменени за пари, ако е необходимо. 

Друго много важно нещо е да изберете монети или кюлчета на световни рафинерии, които имат високо търсене и освен това са с гарантиран произход и качество. Ние от Лимар24 може да ви предложим всичко това. Разгледайте златните моменти и кюлчета на наши сайт и поръчайте лесно онлайн. Не се колебайте да се свържете с нашия екип, ако имате допълнителни въпроси!