Инвестиция в злато през 2021/22

08/07/2022г. | Финанси
Инвестиция в злато през 2021/22

От много години златото е една от най-добрите инвестиции и много финансови консултанти споделят, че имат все повече запитвания за подобни вложения. Разбира се, това не е случайно, защото този метал е високотърсен алтернативен актив по време на различни икономически промени, които силно могат да повлияят върху цената на хартиените банкноти. 


Какво се е случило последните две години, какво ще се промени през остатъка от 2022 г. за инвестиращите в злато, ще разберете, четейки днешната статия. 


Какво се случи през 2020/21 година?

2020 година беше изключително непредвидима за всеки един бизнес, физическо лице и цялостно повлия икономически. До голяма степен интересът към купуване на златни предмети - кюлчета или монети, се увеличи и много хора се ориентираха към този начин на инвестиране, заради сигурността и процента възвръщаемост. 


През 2021 г. металът продължава да властва над пазарите и да е търсен вариант за стабилно вложение, особено от страна на физическите лица. До края на същата година златото отчете пик около месец ноември, което предизвика много хора да се обърнат към услугите на Лимар24 , когато онлайн платформата ни стартира в началото на 2022 г.

Какво да очакваме през 2022 г.?


Очаква се златото да продължава да повишава цената си, като се смята, че би могло да се достигне до цена около 2000 долара за унция. Определено хората търсят надеждни алтернативи, които да им помогнат да съхранят своето натрупано богатство.

Златна Монета Британски Суверен Елизабет II Юбилей 2022

Един от добрите начини да защитите парите си или да ги запазите за последваща инвестиция е именно да се ориентирате към златни продукти, които има високо търсене и са високоликвидни. Такива например са инвестиционните монети Виенска филхармония, Британски суверен или френски франк. Може да откриете тези и друго популярни златни монети с доказано качество в https://limar24.bg/. Също така, удобството да поръчвате онлайн е от голямо значение, както и да посетите наш офис, където ще успеем да ви дадем ценни съвети и да ви консултираме при нужда. 

1 унция Златна монета Австрийска Виенска Филхармония

Всяка поръчка, която направите онлайн, е застрахована, за да може да бъдете максимално спокойни от момента на поръчване, до вземането на продукта, в който сте решили да инвестирате. 

Изминалите няколко години дадоха множество варианти за вложения, които определено биха могли да ви помогнат. Златото е един от най-стабилните начини да запазите средствата си и освен това да се увеличават с времето. Не само това, но и ще успеете да преодолявате инфлацията, която е най-големият проблем, който срещат хартиените банкноти. 

Очакванията за цената на златото са да бъде около 1700-1800 долара за тройунция, прогнозират експерти. Именно затова подобно вложение би било изключително полезно за сигурността на стойността на вашите средства и последващите инвестиции, които искате да направите. 

Не се колебайте да потърсите консултация със специалистите и да разгледате сайта ни. Там ви очакват златни кюлчета и монети, които може да видите и да следите свободно цената им. Закупуването на подобни артикули от злато е много гъвкав метод за притежаване на метала и има висока чистота на 22 и 24-каратово злато. 

Разгледайте онлайн каталога на Лимар24 и открийте подходящите златни продукти, които да отговорят на вашите инвестиционни нужди. Всички налични златни кюлчета и монети могат да бъдат поръчани лесно и сигурно онлайн!