Как да защитим дома си?

08/06/2022г. | Застраховки
Как да защитим дома си?

Моят дом е моята крепост - това гласи древната римска сентенция. Именно домът е мястото, където се чувстваме спокойни, сигурни и защитени. За съжаление обаче, много рядко хората мислим как може да защитим дома си, както от природните стихии, така и от други неприятни ситуации, като влизане с взлом и кражба. Обикновено се сещаме за подобни решения, едва след като неприятностите вече са се появили и заедно със себе си са донесли големи щети, които трябва сами да покрием от собствения си джоб. 

За да не изпадате в тази изключително стресираща и неприятна ситуация, в следващите редове обобщаваме няколко практични идеи как бихте могли да защитите вашето жилище и да си осигурите допълнително спокойствие. Ето кои са те:

Сключване на имуществена застраховка 

От години страната ни поддържа висок процент на собственост на жилища, като над 80% от населението притежава жилище. Статистиката показва, че много малко от тях обаче имат сключена имуществена застраховка. С други думи, тези домове не са защитени при възникване на непредвидени природни бедствия, аварии и недоброжелателни действия на трети лица. 

Сключването на имуществена застраховка се нарежда на челно място сред алтернативите, на които може да разчитате, за да защитите жилището си, за закупуването и обзавеждането, на което вероятно сте вложили не малко усилия, енергия и финанси. 

Цена и покритие на имуществената застраховка 

Ако до този момент не се интересували от възможностите за застраховки на дома, вероятно ще се запитате,  каква е цената, която ще трябва да платите, а също и какъв вид рискове покрива тя. 

Цената на полицата се формира въз основа на няколко важни фактора, а именно вида и стойността на имуществото, рисковите обстоятелствата и избраните допълнителни покрития, които са включени към застраховката.

Рисковете, които се покриват от този тип застраховка традиционно включват различни бедствия и природни стихии като пожари, наводнение, земетресение, свлачища и др., а също така злоумишлени действия от трети лица, влизане с взлом в имота и кражба. Застраховката може да покрива и лишаване от доход за отдаване под наем, както и злополука на някой от членовете на домакинството. 

Предпазете своя дом, като изберете подходящата за вашите нужди застраховка от Лимар24! Така може да бъдете спокойни за бъдещето на вашия дом и че дори и да се случи нещо непредвидено, вие сте взели нужните мерки, за да намалите рисковете и да си гарантира финансова помощ за покриване на евентуалните щети, когато най-много бихте имали нужда от нея. 

Още начини да защитите вашия дом 

Има и допълнителни мерки, които бихте могли да вземете, за да гарантирате повече сигурност за вашето жилище. Инсталирането на алармена система и камери за видеонаблюдение потенциално биха намалили риска да  станете жертва на обир. 

Крадците обаче стават все по-изобретателни, затова е препоръчително все пак да не съхранявате скъпи ценности в дома ви. Ако все пак решите да го направите, уверете се, че те са на скрито и защитено място и в никакъв случай не споделяйте какви ценности държите у дома с хора извън вашият доверен кръг. 

Винаги, когато излизате от дома си или ви предстои по-дълго пътуване, уверете се, че сте заключили вратите, затворили сте всички прозорци, както и сте изключили електроуредите. Ако имате приятели, които живеят наблизо или може да се доверите на съседите, помолете ги да наглеждат вашата собственост, докато отсъствате.

Не подценявайте рисковете и не оставяйте сигурността на вашия дом в ръцете на случайността. Вместо това, инвестирайте във вашето спокойствие и сигурност за вашето семейство, като изберете имуществена застраховка от Лимар24! Нашите консултанти са на разположение, за да отговорят на вашите въпроси и да ви препоръчат застрахователни решения, които да бъдат съобразени с индивидуалните ви нужди.

В случай, че се интересувате от други имуществени застраховки за защитата на вашия офис или търговски обект и т.н., може да откриете допълнителна информация на сайта ни или да се свържете със специализираните ни консултанти.