Ползите от застраховките - мит или реалност?

08/07/2022г. | Застраховки
Ползите от застраховките - мит или реалност?

Застрахователната дейност има дълга история у нас. Знаете ли, че първото застрахователно дружество в България е създадено през далечната 1891 г. в Русе? За съжаление, днес една голяма част от хората все още гледат с недоверие към необходимостта от застраховането.

До голяма степен това се дължи  на липсата на финансова грамотност,  недоброто познаване на материята, както и неосведомеността за техните предимства.

Какво представлява застраховането?

Застрахователната дейност набира средства от физически и юридически лица, и с това се задължава да осигури необходимото застрахователно покритие през периода на сключения договор. Днес потребителите имат възможността да сключат различни видове застраховки с разнообразни покрития, в зависимост от предложените ви от застрахователя условия и покрития. В случай на настъпване на застрахователно събитие, ще ви бъдат изплатени обезщетение или плащане в съответствие с размера на щетите, нанесени върху вашето движимо или недвижимо имущество.

Добре е да знаете, че застрахователните дружества са алеаторни. Това означава, че те нямат представа, каква може да бъде нанесената щета и общия обем на задълженията. В България тези дружества са акционерни и имат минимален капитал 10 000 000 лв. с минимален брой от 500 членове. 

Като цяло организирането на подобни дружества е с цел да помогне, защити и облекчи при създадена определена аварийна ситуация, с които специфики вие сте запознати предварително. В следващите редове ще обърнем по-специално внимание на това какви са предимствата на застраховането и защо има смисъл да изберем застраховките като надежден начин да се предпазим при настъпване на извънредни обстоятелства.

Какви са ползите от застраховането?

Една от първите причини, подари които си заслужава да инвестирате в застраховане, е за да защитите вас и вашето семейство. Финансовата подкрепа при създавала се извънредна ситуация винаги е помощ на семейството или домакинството. Знаейки, че вашият дом, имущество или дори животът и здравето ви са застраховани, това ще ви осигури дългосрочно спокойствие и ще намали несигурността на бъдещето. Има изключително много трагедии, които се случват непредвидено. Да, всеки смята, че няма да бъде един от тези хора, но за съжаление, нерядко се случва точно обратното. 

 

Осигуряване на финансова сигурност също може да е една от причините да се обърнете към застрахователна агенция. Всяко едно непредвидено събитие може да ощети финансите ви и то понякога с огромни суми, За да не разчитате на случайността, разгледайте различните застрахователни решения в сайта на Limar24.bg Осигурявате си повече сигурност и получавате финансова подкрепа в случай на неприятно събитие. 

 

Сигурността, спокойствието и финансовата стабилност са трите фактора, които всеки един разумен човек мисли и дори гради цял живот. Лимар24 притежава дългогодишен опит в различни сфери на застраховане и специалистите ни с удоволствие ще ви помогнат да намерите правилните застрахователни решения за вас. Ако имате нужда от допълнителна информация, не се колебайте да се свържете с нашия екип, за да откриете застраховка, която отговаря изцяло на вашите индивидуални нужди.

 

Не забравяйте да направите консултация, която ще ви информира и ще ви даде по-голяма яснота за добрите предложения съобразени с вашия бюджет. Заложете на сигурността, която заслужавате вие и вашето семейство, и бъдете спокойни за вашето бъдеще с Лимар24.