Защо инвестицията в злато е винаги сигурна и доходна?

07/07/2022г. | Финанси
Защо инвестицията в злато е винаги сигурна и доходна?

Златото е била една от първите възможности за създаване на ефективна и печеливша търговия. До ден днешен е ценен начин да запазите средствата си независимо от създалите се икономически промени. За да може да инвестирате правилно в злато и да разберете повече за сигурността на този актив, е добре да познавате предимствата и особеностите му. 

В следващите редове ще разгледаме в дълбочина някои от основните предимства на инвестицията в златни монети или златни кюлчета и колко сигурна, и доходоносна е тя.

 

Какво е златото?

Както всички добре знаем от часовете по химия, това е химичен елемент, който е плътен метал от група 11, период 6 в сложната Периодична таблица. Освен това, това е един от най-слабо реагиращите елементи и при стандартни условия той запазва твърдостта си. Разбира се, той има множество различни качества - ограниченост, издръжливост, ковкост, изключителен външен вид, който може да се променя, както и се среща в природата в абсолютно чист вид. 

 

Златните монети за първи път са изсечени по заповедта на крал Крез (Турция) и така циркулират като валута много години. След това се въвеждат хартиените пари, на които не веднъж сме ставали свидетели как пада цената, влияят се от инфлация и понякога може да окажат много нестабилен вариант за запазване на средства. Ето защо искаме да ви запознаем с едни от важните причини да се насочите към инвестиция в златни кюлчета или монети:

 

От какво зависи цената на златото?

 

Традиционно в ситуация на икономическа криза, повишаващи се цени, военно-политически конфликти и други негативни явления в глобален мащаб, повишаващата се несигурност кара както инвестироти, така и обикновените хора да потърсят алтернативен актив, който да им помогне да защитят своите спестявания от нарастващите нива на инфлацията.


Цената на златото може да зависи от много фактори, част от които ще ви представим тук:

Разбира се, може да има и множество други фактори, но тези обикновено влияят трайно и значително дори върху пазарите. Затова е разумно да инвестирате в продукти, които може да сте сигурни, че ще бъдат защитени и че не само запазват стойността си, но я увеличават в годините.В случай, че и вие планирате да направите своите първи инвестиции в злато, на https://limar24.bg/ ще откриете високоликвидни златни продукти с доказан произход и качество.

Какъв да е първоначалният капитал, който да вложите?
Отговорът на този въпрос не може да бъде едностранен. Предлагаме ви сами да прецените, каква е инвестицията, която сте склонни да отделите и разбира се, това пряко ще повлияе на последващите печалби от нея. Ето и някои основни насоки:

Това са само част от факторите, които трябва да ви помогнат да вземете правилното решение. Не се колебайте да направите консултация със специалистите в сайта ни, които ще ви помогнат и насочат в правилния избор.