Защо трябва да застраховаме дома си? Инвестирайте във вашето спокойствие.

08/07/2022г. | Застраховки
Защо трябва да застраховаме дома си?  Инвестирайте във вашето спокойствие.
Статистиката сочи, че в България има много повече закупени жилища, отколкото направени застраховки за тях. А не е ли домът мястото, в което трябва да се чувстваме максимално спокойни, сигурни и защитени? Там, където отглеждаме децата си, съхраняваме много ценни вещи, а понякога дори такива с колекционерска стойност. 
 
За съжаление обаче, рядко се замисляме за ефективни начини, чрез които можем да предпазим дома ни. В следващите редове ще ви помогнем да вземете правилния избор и ще ви запознаем, какви са покритията на имуществените застраховки. 
 

Защо трябва да застраховаме дома си?

В случаите, когато се купува жилище с банков кредит, е задължително да се направи застраховка, за да може и банката да бъде защитена. Понякога не е необходимо да се стига до кредит, за да се сдобиете с жилище, а и когато има наследство или пък вече жилището е изплатено. Именно тогава създаването на застраховка често се пренебрегва. 
 
Истината е, че може да се случат множество непредвидени ситуации, които да доведат до сериозни щети, а вие да нямате финансовата възможност да реагирате навреме. Природни бедствия и дори умишлени действия от злонамерени лица могат да нарушат целостта на дома ви и това да бъде пагубно. 
 
Не забравяйте, че застраховката варира спрямо застрахователя - наводнения на ВиК аварии, от дъжд и морски вълни. Натиск от голямо количество сняг или дори лед. Щети от токов удар, кражба, лишаване от доход за отдаване под наем, както дори злополука на някой от членовете на семейството или домакинството. 
 
Независимо кое от тези неща може да ви се случи, обикновено щетите са много големи и са свързани със суми, които често хората не могат да си позволят да покрият сами, без това сериозно да полвияе на бюджета. Затова инвестирането в спокойствие и сигурност е от голямо значение за начина, по който ще се чувствате в дома ви и най-вече при създала се подобна на описаните ситуации. 
 

Как да сключим застраховка?

Има много различни застрахователи, които предлагат тази услуга, но разбира се и условията са много различни. Цената на застраховката трябва да бъде умерена и да може да си я позволите, без да повлияе крайно на семейния бюджет. Не забравяйте, че това е инвестиция, която ще ви се отплати многократно при създала се аварийна ситуация.

По тази причина е важно да се насочите само към професионалисти, а вие внимателно да проучите и да изберете подходящото застрахователно решение за вашето жилище. Специалистите на Лимар24 ще ви помогнат да се спрете на застраховка, която да отговаря на вашите желания, бюджет и да бъдете по-спокойни за бъдещето на вашия дом. 
 
Не подценявайте реалните рискове. Често хората си мислят, че са достатъчно защитени, използвайки неразбиваема брава, сигурна врата или множество алармени системи. За съжаление, през годините крадците са станали още по-умели и ще бъдете неприятно изненадани, ако видите, че ценните ви вещи са изчезнали. Затова ви препоръчваме да се свържете с нашите консултанти, които ще ви помогнат да се спрете на ефективно решение.

В случай, че сте заинтересовани от другите имуществени застраховки - защита на офис, търговски обекти и подобни, се свържете с нас за допълнителна информация.

Вие имате ли застраховка на вашето жилище?